Win(st) met terugwerkende kracht
Jan-Willem Reesink is sinds kort aan Professionals in Flex verbonden en verantwoordelijk voor sales. Omdat Professionals in Flex groeit en alle specialisten drukbezet zijn, is besloten daar extra hulp voor in te roepen. En wie beter te vragen dan een man met veel ervaring in de sales én in de flexbranche?
Jan-Willem heeft een eigen werving- en selectiebureau waar hij mensen op hbo/wo-niveau bemiddelt naar met name functies in sales, marketing, operationeel management, finance en Legal. Hij heeft eigenlijk altijd in salesrollen gewerkt. En met plezier!
Hectiek en dynamiek
Hoe kijkt Jan-Willem naar Professionals in Flex? “Het is een organisatie in beweging en de flexbranche is een branche vol hectiek en dynamiek. Ik vind het er prettig werken omdat het er bruist.” Dat Jan-Willem wel van ‘reuring’ houdt, blijkt ook uit zijn sportieve activiteiten. “Ik heb op hoog niveau gevoetbald en ben een redelijk fanatieke fietser en loper. Ik trek er vier keer per week op uit, want anders gaat alles ‘piepen en kraken’. Die ontspanning heb ik nodig en ik vind het gewoon super lekker om te sporten. En ook om te winnen.” En die winnersmentaliteit zie je terug in het werk van Jan-Willem. Willen scoren en willen verkopen, ook daar haalt Jan-Willem zijn genoegen uit.
Met terugwerkende kracht
Bij Subsidie Partner betekent het dat Jan-Willem ondernemingen helpt optimaal gebruik te maken van de verschillende loonkostensubsidies. “En dat begint met een gesprek waarin ik inventariseer of bij de klant op dat gebied alles goed geregeld is. Vaak blijkt dat organisaties geld hebben laten liggen en nog steeds laten liggen. Als ze ons loongegevens van medewerkers verstrekken, kunnen wij dat inventariseren. Daarna regelen wij dat de subsidieregelingen alsnog optimaal benut worden, met terugwerkende kracht. Hierbij maken wij gebruik van ons zelf ontwikkelde software. Na deze ‘reparatie’ is het natuurlijk nog belangrijker om ervoor te zorgen dat de klant ook in de toekomst gebruik kan maken van de verschillende subsidieregelingen. We houden de ontwikkelingen van de loonkostensubsidies dan ook nauwlettend in de gaten.”
“Het ‘laaghangend fruit’ wordt vaak wel geplukt, maar de lastigere dossiers blijven liggen.”
Laaghangend fruit
Waarom maken organisaties niet altijd of niet optimaal gebruik van de regelingen? “De meeste organisaties weten wel dat er subsidieregelingen zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar er komen heel wat administratieve werkzaamheden bij kijken voordat de subsidieregeling toegepast kan worden. Die capaciteit is er vaak gewoonweg niet. Ook de kennis is vaak niet voorhanden. Het ‘laaghangend fruit’ wordt vaak wel geplukt, maar de lastigere dossiers blijven veelal liggen. Dat is zonde, want het gaat dikwijls om behoorlijk wat geld. Een eenvoudig voorbeeld, een werkgever kan voor het in dienst nemen van een medewerker die 56 jaar of ouder is, maximaal een premiekorting krijgen van 7.000 euro per jaar, drie jaar lang. Deze regeling is niet alleen voordelig voor de werkgever, maar ook voor de werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dubbel winst dus!
Jan-Willem Reesink gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden.