20
dec

0
De Whk-check

De Whk-check

Afgelopen weken heeft u de Premiebeschikking gedifferentieerde Werkhervattingskas (Whk) ontvangen. In deze beschikking presenteert de overheid het premiepercentage dat uw bedrijf in 2019 moet betalen. De hoogte van deze premie is gebaseerd op het aantal voormalig werknemers dat twee jaar eerder aanspraak maakte op de Ziektewet of de WGA.

Vanaf 2006 zijn deze premie-inningen gefiscaliseerd, en ontvangen werkgevers hun percentages rechtstreeks van de Belastingdienst. De Registratiesystemen van UWV en Belastingdienst zijn echter nog niet optimaal. Bij het individueel toerekenen van uitkeringen aan werkgevers gaat helaas het nodige mis. Eén verkeerde datum van ontstaan van arbeidsongeschiktheid bijvoorbeeld – op het oog een futiliteit – kan langdurig nadelig voor een werkgever uitpakken.

Wij organiseren uw bezwaarprocedure

Professionals in Flex kan ondersteuning bieden bij het controleren van de instroomlijsten en bij het aantekenen van bezwaar, zodat u in 2019 niet teveel premie zult betalen. Dit doen wij op basis van het ‘No Cure, No Pay’ principe.

Doel controle:
Het terugvorderen en/of beperken van gedifferentieerde premiebetalingen aan de Belastingdienst.

Aanpak:
De check vindt plaats aan de hand van de Premiebeschikkingen Whk 2019, de bijbehorende WGA- en Ziektewet-instroomlijsten, in combinatie met een controle van de betreffende personeelsdossiers. De instroomlijsten worden door desgevraagd door de Belastingdienst nagezonden. Na ontvangst van de instroomlijst(en) worden de gegevens op onregelmatigheden gecontroleerd.

Werkwijze:
Wij zullen pro forma bezwaar aantekenen en ontbrekende gegevens opvragen bij de Fiscus. Daarnaast controleren wij de onderdelen WGA-vast, WGA-flex en/of Ziektewet-flex en verzorgen de Aanvulling gronden van bezwaar.

Het verzorgen van een hoorzitting. Bij ongegrondverklaring: Na overleg verzorgen wij de beroepszaak. Professionals in Flex stelt een rapport op.

Eén aanspreekpunt tijdens het onderzoekstraject.

Alle informatie die Professionals in Flex verwerkt geldt als vertrouwelijk en wordt met grote zorgvuldigheid verwerkt.

Condities

Onderzoek (volledig) op basis van no cure no pay.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Vul onderstaand contactformulier in, of neem contact op met Professionals in Flex via 023-8700113.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Ontvang onze nieuwsbrief

  * indicates required