07
sep

0
Eigenrisicodrager? U mag weer kiezen

Eigenrisicodrager? U mag weer kiezen

Binnenkort dient u weer te besluiten of eigenrisicodrager wil worden. Als eigenrisicodrager voor de ziektewet draagt u zelf zorg voor de verzuimbegeleiding en/of de uitkeringen van uw (voormalige) werknemers. U heeft nog tot 30 september 2018 om een keuze te maken. Is dit gunstig? En zo ja, wat gaat u zelf doen en aan wie gaat u wat uitbesteden?

Eigenrisicodragen: hoe zat het ook al weer?

Als (uitzend)ondernemer kunt u tweemaal per jaar besluiten eigenrisicodrager te worden. Als eigenrisicodrager voor de ziektewet draagt u zelf zorg voor de verzuimbegeleiding en/of de uitkeringen van uw (voormalige) werknemers.
Hoewel eigenrisicodragen in de flexbranche soms een vanzelfsprekendheid lijkt, is dit zeker niet altijd het geval.

Een goede analyse is dan ook noodzakelijk. Voor een juiste afweging tussen publiek of privaat verzekeren is kennis van de materie van essentieel belang. Weegt de besparing op de premie op tegen de extra kosten en verplichtingen die het eigenrisicodragen met zich meebrengt? En wat is een goede dienstverlener voor de uitvoering van de ziektewet? Op flexdirectory.nl vindt u mogelijk leveranciers.

Nog geen besluit genomen? Vraag uitstel aan!

Uw besluit ten aanzien van het eigenrisicodragen dient u uiterlijk 3o september door te geven aan de belastingdienst. Indien u het nog niet zeker weet, kunt u mogelijk nog wel uitstel krijgen door een pro-forma aanmelding.

Heeft u hulp nodig bij het vragen van uitstel of het opstellen van een business case, laat het ons weten. Wij helpen u graag. Bel ons op 023-8700113 of stuur een mail naar info@professionalsinflex.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

* indicates required