23
nov

0
Belastingdienst doet onderzoek naar onterechte premiekortingen

Belastingdienst doet onderzoek naar onterechte premiekortingen

Mogelijk heeft u onlangs via media of in uw omgeving vernomen dat de belastingdienst onderzoek doet naar onterechte premiekortingen en werkgevers waarschuwt voor adviesbureaus die wetgeving aan hun laars lappen.

Subsidie Partner, het gespecialiseerde onderdeel van Professionals in Flex, herkent dit en wil zich uitdrukkelijk distantiëren van deze malafide praktijken.

Arche Marugg, projectleider bij Subsidie Partner: “Professionals in Flex en Subsidie Partner hebben een lange historie in het optimaliseren van ondernemingen in de flexbranche. We maken hier gebruik van wetgeving en cao’s, maar compliancy en privacy staat bij ons altijd bovenaan”. Subsidie Partner maakt gebruik van geavanceerde en beveiligde software. Een belangrijk onderdeel van de scan voor gebruik van loonkostenvoordeel is dat we, voordat we een correctie bij de belastingdienst indienen, ook kunnen controleren of de reeds eerder ingediende premiekortingen correct zijn gedocumenteerd en uitgevoerd. Indien dat niet het geval blijkt kijken we naar reparatie-mogelijkheden binnen wettelijke mogelijkheden of verrekenen we dit met de correcties die wel aan de eisen voldoen. Belangrijke criteria hierbij zijn:

  • Zijn de juiste regelingen voor de juiste groepen toegepast?
  • Is er sprake van (on)terechte samentelling van regelingen?
  • Is de documentatie en bewijsvoering in het dossier aanwezig?
  • Is de gehanteerde looptijd van betreffende regeling correct?
  • Zijn de juiste grondslagen en berekeningen gehanteerd?

Maakt u zich zorgen of u de diverse regelingen correct heeft toegepast? Wij kunnen voor u een compliancy-check verzorgen.

U kunt contact met ons opnemen via 023-8700113 of via het contactformulier.

Ontvang onze nieuwsbrief

* indicates required